У пошуках чорного лелеки

У пошуках чорного лелеки

Орнітологічний тур "У пошуках чорного лелеки" сплав Дністровським каньйоном

Ціна: 1300.00 грн. Ціна з харчуванням: 1500.00 грн.
ЗАМОВИТИ
  • Тривалість: 2 день/дні
  • Кількість дорослих учасників: від 7 осіб

Маршрут даного туру пролягає Дністровським каньйоном, який є одним із семи природних чудес України. Основним засобом пересування буде катамаран. Варта зазначити що сплав Дністровським каньйоном на катамарані - це не екстрим, а легкий та приємний відпочинок який підійде навіть для сімейних пар з дітьми. Спокійні води Дністра, дика природа та мальовничі краєвиди зроблять цю мандрівку незабутньою. Під час туру ми відвідаєм колонію бджолоїдок, а також поспостерігаємо за такими птахами як: лелека чорний, підорлик малий, шуліка чорний, одуд. сорокопуд терновий, вивільга, жовна чорна, горлиця звичайна... та ще багато інших. Також в програмі туру прогулянка до кількох оглядових майданчиків, з яких відкриваються незабутні краєвиди Дністровського каньйону. Наші досвідчені гіди подбають про безпеку на воді, проведуть екскурсії а також розкажуть багато цікавих та маловідомих фактів із життя птахів.

Бджолоїдка
Бджолоїдка
сплави по Дністру
Дністровський каньйон

День .1.

  • Зустріч на залізничному вокзалі м. Івано - Франківськ
  • Переїзд до місця початку сплаву, сніданок, збір катамаранів, інструктаж з техніки безпеки. "Вийшовши" на воду практикуємось у командній греблі та керуванні катамараном.
  • Вже за кілька кілометрів після початку сплаву, робимо першу зупинку неподалік колонії бджолоїдок. Дещо згодом екскурсія до вежі Раковецького замку (початок будівництва 1660-ті роки). Далі наш маршрут пролягає по неймовірно красивим та відлюдним місцям Дністровського каньйону. По дорозі зробимо зупинку біля "Оксамитового водоспаду" а також здійснимо невеличкий похід до оглядового майданчика.
  • На ночівлю причалюємо неподалік села Губин. Облаштовуємо наметове містечко, вечеря та посиденьки біля багаття.

Поблизу місця ночівлі можливо зустріти такі види птахів: бджолоїдка ( є невеличка колонія), сорокопуд терновий, жовна чорна, жовна сива, одуд вивільга, деркач та інші.

Вивільга
Одуд

День .2.

  • Ранкова кава/чай, сніданок. Після чого пакуємо речі на катамаран та "виходимо" на воду. Дещо згодом ми будемо пропливати повз Червону гору що розташована у мальовничому Берем'янському каньйоні. Далі по маршруту місцями будуть виднітись червоні скелі, це відслонення пісковиків Девонського періоду (який настав приблизно 400 млн. років тому, і тривав майже 55 млн. років). На стрімких високих берегах що поросли деревами та чагарниками, селиться велика кількість птахів. Особливо помітними є хижаки, серед яких доволі звичними є канюки, яструби ( малий та великий), підорлики малі, шуліки чорні. Також були відмічені: скопа та орел-карлик. Уздовж берегів, у значній кількості, зустрічаються: чепури велика та мала, чапля сіра та лелека білий. Дещо рідше можливо побачити червонокнижного чорного лелеку.
  • Також у програмі на цей день прогулянка до оглядового майданчика, з якого відкривається панорамний вид на острови "Інь- Янь".
  • Завершення водної частини туру в с. Устечко. Швидкий перекус, розбираємо катамаран, пакуємо та завантажуєм речі у мікроавтобус.
  • Далі... ЗА НАЯВНОСТІ СУХОЇ ПОГОДИ, ВІЛЬНОГО ЧАСУ ТА БАЖАННЯ ГРУПИ .... мікроавтобусом вирушаємо до урочища "Червоне", де ми оглянем Джуринський водоспад та руїни Чевоногородського замку. (окремо оплачується в'їзд на територію урочища).
  • Завершення програми туру. Переїзд до м. Івано - Франківськ.
Джуринський водоспад
Джуринський водоспад

*Харчування входить у вартість, тільки якщо Ви замовили тур ціною у 1500грн. з особи.

До початку подорожі рекомендуємо ознайомитись із розділами:
Спорядження для сплаву Дністром та Техніка безпеки під час сплаву